Prikbord

Nieuws & agenda


Kerstmis 2020
9 december

Inline image  Inline image   Inline image

 

🎄🎄🎄🎄 KERSTMIS 🎄🎄🎄🎄

 

(dit bericht bevat een bijlage met meer informatie over ons goed doel)

 

Kerst op school.

2020 is een jaar waarin alles anders is dan voorgaande jaren.

Ook op school ervaren wij dagelijks de gevolgen van de pandemie die momenteel in Zuid Limburg hevig huishoudt.

De kerstwerkgroep is al wekenlang bezig met het maken van een programma waar we veilig met zijn allen kerst kunnen vieren. Hierdoor komt helaas de kerstviering in de Sint Servaasbasiliek te vervallen maar we hebben voor een mooi alternatief gezorgd.

 

Voor de kinderen.

Op school wordt een traditioneel kerstspel ingestudeerd met kinderen uit alle klassen van de MB en BB. Het kerstspel wordt afgewisseld met gezongen liedjes en liedjes van het schoolorkest. Het kerstspel vindt plaats in de week van 14 december. Op dinsdagochtend voor de middenbouw en donderdagochtend voor de onderbouw en bovenbouw.  Het kerstspel wordt voor alle bouwen apart uitgevoerd. Kinderen die meedoen met het Kerstspel, hebben op woensdag 9 december repetitie en op donderdag 10 december de generale repetitie. Belangrijk is dat zij dan alle spullen bij zich hebben.

 

We wachten de ontwikkelingen van het coronavirus af om te kijken of dit ook daadwerkelijk in die vorm uitvoerbaar is. Een alternatief is dat we de film van het Kerstspel in de klassen kijken, die eerder zal worden opgenomen en daarna ook onder ouders zal worden verspreid via Schoudercom.

 

Op donderdag 17 december doen we een dance challenge in het kader van ons goede doel project  Anansi Youth Community Centre. Op de speelplaats wordt door de hele school de dans Jerusalema uitgevoerd. De kinderen worden verzocht om die dag in kerstoutfit (ook mutsen etc.) naar school te komen.

 

Voor de ouders.

We zijn mogelijkheden aan het onderzoeken om het kerstspel en de dance challenge op te nemen zodat ouders dit thuis ook kunnen bekijken. Waarschijnlijk gaat dit op een later tijdstip gebeuren via  Schoudercom of een gesloten videokanaal plaatsvinden. Ouders die ervaring hebben in het verspreiden van filmpjes mogen zich bij de directie melden.

Het voordeel hiervan is ook,  dat we het kerstspel ook in de klas kunnen bekijken als het te risicovol wordt om met zijn allen bij elkaar te komen.

Deze week wordt in alle klassen met behulp van de stagiaires koekjes door de kinderen gebakken.

Als dank voor het in ons gestelde vertrouwen en als doekje voor het bloeden van het missen van het kerstspel zal uw lieve spruit na het Kerstspel een zakje koekjes voor u meenemen.

 

Voor een beter wereld.


We zijn trots op ons schoolproject van dit jaar, het Anansi Youth Community Centre. Een oud-leerlinge van onze school, Mawusi, woont met haar ouders in Ghana. Zij hebben met minimale middelen een naschoolse opvang opgericht. Kinderen van de leerlingenraad hebben deze week in alle klassen een presentatie gegeven over dit project. Alle kinderen krijgen deze week een brief mee waar meer informatie over dit project in staat. Wij vragen u om in het kader van de kerstgedachte de kinderen te stimuleren om geld in te zamelen voor dit project, hoe gering het bedrag ook zou zijn.

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren